Acompanyament familiar

Quan ens convertim en pares i mares, no som conscients de la tasca important que la vida ens dona. Sempre he dit que la professió més difícil és ‘ser pares i mares’. No hi ha màster o llibre d’instruccions que ens mostri com obrir el nostre cor a les nostres criatures. Però des de Llars de Criança podem fer aquest acompanyament familiar.

Sí que hi ha molts llibres que ens ofereixen pautes de com afrontar els assumptes davant de les nostres filles, i ens ajuden a reflexionar, i molt pocs que narrin el costat fosc de la criança, que parli sobre les angoixes, pors, impotències, desitjos, anhels, que ens arriben amb el naixement i criança dels nostres infants. Jo crec que totes les famílies tenim els recursos més que suficients per acompanyar els nostres petits tresors. Només que de vegades, la nostra manera de ser i estar en el món, els nostres pensaments i creences limitants, no ens permeten arribar al cor dels nostres fills. I què dir, la història d’on venim, el nostre passat, també marca una fita important a l’hora de criar els nostres petits. De vegades em trobo amb famílies que diuen: ‘jo no vull fer-ho igual que els meus pares’, i de sobte al donar-se la volta, es veuen fent amb els seus fills i filles les mateixes aptituds que van fer amb ell/a, encara sense voler-ho. En aquests casos, la inèrcia és una força més gran que la força de voluntat.

Les famílies venen a consulta amb la necessitat de pautes, eines, perquè es veuen ‘desprotegits’, sense recursos, per afrontar assumptes com les rebequeries dels fills/es, com faig perquè torni a dormir al seu llit, com recuperar l’espai de parella, què faig amb les diferències quan la meva parella fa i opina diferent en alguns aspectes de la criança, com acompanyo quan el meu fill/a esclata amb una rebequeria enmig d’un supermercat perquè vol alguna cosa i jo no la vull donar, tot sostenint la mirada social i de vegades, fins i tot alguns, comentaris com “la culpa la tenen els pares ‘. O fins i tot, com acompanyem als nostres infants en aquests temps de pandèmia, que requereix flexibilitzar-nos davant les seves necessitats i les necessitats dels adults.

Us convido que, a través de l’associació, pugueu dur a terme la consulta per poder reflexionar junts sobre la criança dels vostres fills/es. I juntes puguem ampliar la mirada per arribar al cor de les nostres criatures.

Elisabel García


Demana cita: acompanyament familiar

Si vols fer consultes sobre criança, ja siguis una mare, pare, familiar o persona dedicada a l’educació, a l’acompanyament o a la criança de criatures, des de la nostra associació t’oferim un espai de consulta sobre criança.

A càrrec d’ @elisabel_garcia_garcia , psicòloga, psicomotricista, terapeuta gestalt, constel·ladora familiar i professional de la petita infància.

Atenció presencial o online.

⌨️ Demana’ns cita: coordinacio@llarsdecrianca.cat

Aportació famílies sòcies: 15 euros
Aportació famílies no sòcies: 55 euros.