Cercle de llunes, cercle de dones

Com és un cercle de llunes? Ens ho explica la Montse de la llar de criança La Petita Tribu.

El sol tímidament s’escapa entre el matí ennuvolat que vol despertar. A Les Moreres m’espera l’Anna la meva companya estimada que ha ofert el seu espai perquè avui l’energia femenina pugui tenir la cura que mereix.

Arriben les dones, cinc dones que avui s’han donat l’oportunitat d’experimentar una experiència bonica que de ben segur quedarà gravada a la seva ànima. Algunes són mares, d’altres no, algunes mares de dia companyes de professió que maternen i dediquen el seus espais de casa per a rebre als infants i les famílies. Algunes és la seva primera vegada en un Cercle de dones, d’altres repeteixen l’experiència.


La llar de foc que ha encès el Sergi, l’home de l’Anna, ens dona escalf i fa encara més acollidor el cercle.

El Cercle de llunes és un espai SAGRAT on les dones ens reunim en cercle al voltant d’un preciós mandala de tons vermells ben femenins per crear l’altar i posar intenció en quelcom que vulguem potenciar o del que ens vulguem alliberar en el moment vital que estem transitant.El torn obert de paraula és un moment molt especial, ens mostrem per primera vegada a les altres dones i com la Lluna cadascuna amb la seva ombra i la seva llum, per això el nom dels meus cercles: Cercle de llunes.

Que bonic es veure la nostra vulnerabilitat, descobrir que les coses que ens passen compartides pesen menys. Escoltar-nos des del no judici, simplement ser i estar presents en nosaltres mateixes, sentir com s’eleva la vibració a través dels cants i alleugerar l’anima amb un xic de dansa i escriptura automàtica per canalitzar a través d’ella.

Estem tan immerses en el Cercle que el foc se’ns ha ofegat un xic i intentem reanimar-lo però va fumejant. Els olis essencials ens acompanyen en tot moment i ens donen aquella presència de la Mare Terra, emergint de les profunditats el més subtil pensament.

A mig matí un petit piscolabis i infusió de Maria Lluïsa del meu jardí que he assecat per aquestes ocasions. Ens nodrim a tots els nivells, perquè en som mereixedores.

Estones de silencis, de mirades, el grup ho vol així, em sembla realment màgic i es respira una profunda energia de pau i calma.

De sobte el foc revifa i la seva flama ens crida l’atenció, l’energia masculina del foc ens mostra la seva presència i totes el rebem amb un somriure.

Seguim cuidant-nos a través de la pell a través d’un auto massatge als peus amb l’oli de la gratitud, sentint-nos mereixedores d’aquest matí tant especial compartit amb dones precioses.

Lectures, cants, cartes amb missatges per a sortir apoderades i trobar-nos de nou amb el món frenètic del dia a dia. De ben segur que serà un món millor després del nostre Cercle de llunes.

Sento una vegada més que el meu camí de vida és la cura i la presència en els espais que proposo, tant com a mare de dia i com a guia de cercles de dones.

Només tinc paraules d’agraïment cap a la nostra associació estimada Llars de Criança, per haver-me donat la oportunitat de guiar un Cercle de llunes a la meva Xarxa i aprendre una vegada més de dones tant boniques.

Una abraçada de màgia.

Montse Oliveres
La Petita Tribu de Blancafort
Dissabte 20 de novembre de 2021