FAQS

FAQS

Què és una Mare de Dia?

És una professional titulada en l’àmbit educatiu (Magisteri, Grau Superior Educació Infantil, Psicologia, Pedagogia) que ofereix la seva pròpia llar com un espai adaptat, segur i càlid que permet l’atenció i la cura d’infants de 0 a 3 anys.

És una figura regulada?

Des d’octubre de 2015, existeix un marc normatiu a la Comunitat de Madrid, on ells SI son un recurs de lliure opció per a les famílies i un servei de suport a la convivència familiar i social. A Navarra i a Galícia també estàn regulades. A CATALUNYA desde el 2019 estem en proçes de redactar el Decret, un dels objectius de l’Associació és fer reunir-nos amb els diferents departaments per aconsegui-ho.

Com puc trobar una Mare de Dia?

Pots trobar els projectes de Llars de Criança més aprop de la teva zona accedint al següent apartat de la nostra web.

Quin horari tenen les Mares de Dia?

Depèn de la professional, però generalment cobrim una jornada de vuit hores diàries, que solen abastar la franja entre les 8.00 hrs i les 16.00 hrs.

Quin és el calendari vacacional?

Les mares de dia treballem de setembre a juliol (tots dos inclusivament), però cadascú adopta un calendari escolar oficial del qual informa les famílies al començament del curs.

Quant costa una mare de dia?

Cada mare de dia es regeix per unes tarifes que comunica l’Associació Llars de Criança anualment, on consta de 12 pagues. La matrícula, sol correspondre amb la meitat de una mensualitat, sempre s’abona en el moment de la inscripció i és necessari renovar-la anualment. Consulta amb la mare de dia per saber-ne més.

Puc pagar amb xecs guarderia?

Si podem acceptar xecs de Endered.

Què passa si la mare de dia conviu amb una persona en la llar? Podria coincidir en l’horari dels infants?

Sí, no hi hauria problema. Únicament aquesta persona que podria tenir contacte amb els infants en moments puntuals, ha d’estar en possessió del certificat de delictes sexuals negatius igual que la mare de dia.

Podria haver-hi dues mares de dia en la mateixa llar?

Les mares de dia treballem de manera individual. En cas que hi hagués dos professionals treballant en el mateix projecte, sempre seria amb el màxim d’infants permesos, és a dir, entre 6-8 mai més d’ aquesta ràtio.

Si la mare de dia es posa malalta?

El pla B de la mare de dia és molt particular i ha de constar per escrit en el contracte. El més normal és que si emmalaltim, siguin els propis familiars els qui s’ocupin dels seus infants i en cas d’una baixa més llarga buscar a una persona substituta amb la mateixa qualificació que la mare de dia.

Les mares de dia compten amb alguna assegurança en cas d’accident?

És obligatori que la professional estigui en possessió d’una assegurança de responsabilitat civil en cas d’accident amb algun dels infants i que cobreixi incidents tant dins com fora de la llar.

És obligatori realitzar un curs de formació per a ser mare de dia?

Si, si vols formart part de l’Associació, és un dels requisits i molt recomanable per a conèixer bé com és la realitat d’un projecte de mare de dia, així com rebre assessorament sobre tota la documentació necessària per a posar en marxa un projecte.

Tens informació sobre la nostra formació aquí.