Nova normalitat? Llars de criança!

Nova normalitat? És ‘el concepte’. Llars de criança, una bona opció de resposta. Nova normalitast és un concepte que ningú sap ben bé què significa. Però on intentem anar-nos aproximant poc a poc. La setmana passada, l’Associació Espanyola de Pediatria publicava una proposta d’obertura gradual de centres educatius.

Respecte a l’educació infantil (etapa 0-6 anys), l’Associació Espanyola de Pediatria considera que és una àrea de gran risc per l’enorme dificultat de complir amb les mesures d’aïllament, tenint en compte la necessitat de contacte físic estret entre l’educador i els infants d’aquestes edats, sent recomanable l’adopció de mesures per tal que les famílies puguin fer-se càrrec dels infants, principalment en l’etapa 0-3.

Així mateix, estableix específicament que, en cas que això no sigui possible, es determinin solucions de cura d’infants petits en un domicili, amb una ràtio màxima de cinc infants per cuidador, que permetria una limitació del contagi i una adequació dels recursos.

Llars de criança: un encaix perfecte a la ‘nova normalitat’

Nova normalitat? Llars de criança!
Des de Llars de Criança pensem que és obvi com el nostre model de criança s’adapta perfectament a les condicions que l’Associació de Pediatria està recomanant. En aquesta notícia de TVE ho expliquen bé:

Per si encara us queden dubtes… Fem un repàs a perquè una llar de criança és l’opció perfecta per a la criança de criatures fins als 6 anys en la ‘nova normalitat’.

  • La ràtio és molt baixa: 5 o menys infants per educador/a.
  • Com la ràtio és baixa i el grup estable, les mesures higièniques i les distàncies de seguretat es poden seguir amb més facilitat, i es garanteix una traçabilitat.
  • La criança s’esdevé en una casa particular, seguint la normalitat viscuda fins al moment: l’estar confinat/da a casa, amb una continuïtat de l’ambient familiar.
  • Moltes de les llars de criança ofereixen espais oberts, com jardins, terrasses, horts on poder esbargir-se i fer esport, que ajuda a expel·lir el virus.
  • I a més a més, les llars de criança ofereixen un model basat en el respecte, el moviment lliure i una metodologia educativa basada en referències pedagògiques innovadores.

Si vols conèixer més els projectes concrets associats a Llars de Criança, fes-hi un cop d’ull! Si… Nova normalitat? Llars de criança!