RECEPTA Bastonets de pa i orenga

L’hivern ens convida a recollir-nos i passar llargues estones a casa. És un època on  podem aprofitar per implicar a les criatures en aquelles activitats que ens connecten amb la calma, la paciència i l’oportunitat de vivenciar els processos, des del principi fins al final.

Per això us portem una recepta molt senzilla per fer bastonets de pa. Que podeu modificar al vostre gust, canviant el tipus de farina i afegint les llavors o espècies que vulgueu. Tingueu en compte, sobretot que depenent de l’edat dels infants, és millor evitar fruits secs pel risc d’ennuegament . Per la resta, a gaudir de l’experiència i de la satisfacció de fer-se el propi berenar 😊

INGREDIENTS:

🌱250g de farina de blat, espelta, fajol, etc.

🌱5g de llevat fresc

🌱140 g d’aigua tèbia

🌱10g d’oli

🌱Sèsam i orenga 

🌱 sal ( opcional, jo no en vaig posar)

🌱Altres llavors i espècies que hi podem posar:

Rosella, romaní, pipes, lli, olives tallades a trossets, formatge ratllat, etc.

Preparem un bol gran posem la farina i fem  un forat al mig on hi posem el llevat esmicolat. Hi afegim una mica d´aigua i desfem el llevat juntament amb una mica de farina.  Quan tenim la pasta feta de llevat, aigua i una mica de farina, anem posant la resta d´ingredients, i anem incorporant la farina dels voltants, fins aconseguir una massa  homogènia. 

La massa ha de ser cada vegada menys enganxifosa i s’ha de poder treballar bé. L’ amassem una estona (uns 10 minuts). Fem una bola gran, la untem amb una mica d´oli i la deixem reposar  1 hora aprox. en un lloc sense corrent d’aire i tapada amb un drap.

Passada l’estona veurem que ha doblat el seu volum, 

l’estirem amb un corró ben fineta, hi posem el sèsam i l’orenga. Tornem  a passar el corró per sobre amb una mica de força perquè quedin ben enganxades,(A les criatures també els agrada enganxar les llavors amb els dits, o deixar-les caure i aixafar amb la mà…) i ja la podem tallar a la mida desitjada. 

Podeu tallar (amb ganivet o tallapizzes) o bé fer xurros amb les mans, això com vosaltres preferiu. Es posen en una safata (amb paper de forn) i ja estan llestos per enfornar. A uns 200ºC fins que quedin rossos. Si el forn està calent, no tarden  gaire, o sigui que s´han de vigilar de ben  a prop!

Si feu la recepta, compartiu i etiqueteu a les xarxes @llarsdecrianca 🙂

Gaudiu!