Una proposta sensorial… textures!

El descobriment i l’experimentació és, per a les persones petites, una manera d’aprendre natural i emocionant. Així que avui portem una proposta sensorial… textures!

Hi ha moltes maneres d’experimentar… i tocar n’és una de molt agradable. I dona molta informació! En notem la composició del material, la temperatura, com reacciona el nostre cos envers el material..

L’experimentació directa amb el sentit del tacte permet manipular materials i objectes i descobrir per ells mateixos les seves qualitats, per tant, l’infant construeix el seu propi coneixement d’una manera significativa, es a dir, l’infant  relaciona allò que aprèn amb les seves experiències prèvies.

Però amb què toquen les criatures? Més enllà de les mans, els infants s’atreveixen i exploren amb tot el cos.

Els peus, per exemple, són per als més petits una font de gran informació tàctil i sensorial. Us recomanem que sempre que pugueu, els deixeu anar descalços!

Una proposta sensorial: textures als peus

Així que si a més, els oferim diferents superfícies i textures per explorar amb els peus… estarem enriquint aquestes percepcions, sensacions i informació, no només tàctil sinó també postural, donat que desenvolupen l’equilibri. I aquesta és la proposta d’avui, que ens porta El Bosque de Gubulú, una llar de criança associada de Reus, Tarragona. La idea i les fotografies són seves.

Quin munt de coses els podem oferir de tocar amb els peus?

… elements que facin pessigolletes
… textures que punxin una miqueta
… teles suaus
… superfícies que s’enfonsin
…altres dures
… ingredients líquids o semilíquids
… materials enganxifosos

La Paula de El Bosque de Gubulú hi ha posat troncs, suros, fils, canyes, paper de bombolla… I tu? Què hi posaries?

Atreveix-te a provar… Una proposta sensorial… textures! Quin món de possibilitats!