Un dia en una Llar de Criança

Un dia en una Llar de Criança

De 9.00h a 10.00h : Acollida dels petits amb les seves famílies

Els infants arriben amb les seves famílies, cadascú al seu ritme, on s’aniran situant en l’espai, movent-se lliurement, iniciant vincles i relacions amb els altres.

La família, acompanya l’infant el temps que necessiti per sentir-se segur i cuidat en aquest pas tan important.

De 9h a 12.00h: El matí

Els infants aniran jugant pels diferents espais segons els seus desitjos, desde jocs més motrius, passant per jocs simbòlics, experimentació sensorial, contes…

Els materials que oferim són naturals i desestructurats, és a dir, possibiliten l’imaginació i afavoreixen el joc de l’infant, de manera que desde la seva escolta interna, són ells qui decideixen com, que i quin ritme.

La nostra mirada està posada en què cada infant pugui fer el seu camí, al seu ritme, valorant la seva personalitat i acompanyant-lo sempre en el procés de creixement.

Els projectes de Llars de Criança son molt diversos i cadascún tenen les seves peculiaritats, però la gran majoria tenen punts en comú: fan sortides a l’exterior, propostes amb altres materials, sortides a la biblioteca, riu, bosc…

De 12 a 15:00h: Dinar i descans

Cadascú podrà menjar tot el que necessiti i desitgi, al seu ritme. Aquest és un moment especial, una estona en què cada infant, es troba amb el menjar que la seva família li ha preparat, reconeix els sabors i olors de casa seva…

No forçarem a cap infant per tal que mengi més del que veiem menjar amb plaer.

Després de dinar es prepararà tot per què els infants puguin gaudir de la seva necessària estona de descans. Tots els infants que ho necessitin podrán dormir tranquil.lament.

**Si l’infant té més son que gana, prioritzem sempre el descans i el seu benestar.

De 15:00 a 16.00h: Arribada famílies

Aquest és un moment privilegiat per a tots, ja que totes compartim una estona amb cada família per explicar com ha anat el dia.