Llars de criança… amb llengua estrangera!

Des de Llars de Criança volem anar explicant-vos com és l’educació que oferim a través de les mares i pares de dia i els seus projectes educatius. És per això que periòdicament anirem publicant tips, entrevistes i altres posts informatius sobre quins són els valors d’aquest model de criança. En aquest post ens centrem en una Llar de criança amb llengua estrangera!

Parlem amb l’Aroa de Maya’s Daycare, un projecte situat a l’Hospitalet de Llobregat.

Llars de Criança: Com se’t va acudir la idea d’oferir la llengua estrangera com a aprenentatge a la llar de criança?


Aroa: El Pete i jo ens vam conèixer a Anglaterra i nosaltres parlem anglès en el nostre dia a dia. Jo també sóc professora d’anglès i crec que és un avantatge i benefici per als infants començar a sentir un altre idioma des de ben petits… a la pedagogia Waldorf s’introdueix l’anglès des d’edats molt primerenques, el cervell dels infants està més receptiu als diferents sons i els hi és més fàcil reproduir-los.

Parlar a les criatures en anglès

LLdC: És una bona idea una altra llengua o atabala a les criatures?


A: Aquí a Catalunya ja estem acostumats a parlar dues llengües, i ningú s’ha plantejat que fos res negatiu… sí que és veritat que quan comencen a parlar barregen els idiomes, però és només una fase, aviat s’endreça tot al seu cap i distingeixen amb qui parlar cada idioma, ho fan d’una manera natural…

LldC: Quins resultats has obtingut en la teva llar de criança amb llengua estrangera?

A: Doncs encara estan per veure perquè és el primer any de projecte… però faig una extraescolar amb infants més grans de cuina en anglès i els infants han millorat molt el seu rendiment a les classes d’anglès a l’escola. D’aquí a un parell d’anys podem tornar a parlar i ja tindré una resposta més concreta… però estic convençuda que els resultats seran meravellosos, hi confio molt en el poder de les llengües per obrir horitzons.

Espai Maya

LLdC: Tots els nens són esponges a l’hora d’aprendre nous idiomes o va segons la criatura?

A: De 0 a 3 anys tots tenen aquesta facilitat innata, és a mesura que es van fent grans que l’entorn els condiciona… ja se’ls hi comença a introduir com una obligació, però que ells no hi veuen cap utilitat perquè només es fa servir a “la classe d’anglès” i els hi comença a costar i es fa feixuc… fins al punt que no volen aprendre anglès (això és el que m’he trobat en molts casos). Així que el millor és introduir la llengua estrangera en el dia a dia el més naturalment possible, sense forçar, i si ja de ben petits ho tenen normalitzat, els hi serà més fàcil.

5. Com introdueixes la llengua? Només parlant? Amb cançons? Contes?


A: Introduïm l’anglès en tot el que fem, parlem en anglès, cantem cançons, expliquem contes, fem ioga… Tot cada dia i de forma natural.

Logo Maya's Daycare

LLdC: Per què les famílies et valoren aquest plus a la teva llar de criança amb llengua estrangera?


A: Hi ha famílies que viuen la mateixa situació que nosaltres, un d’ells català i l’altre d’un altre país… i valoren molt poder-se comunicar amb nosaltres amb facilitat i que l’infant pugui també aprendre l’idioma que ells tenen en comú, a més dels beneficis que hem comentat abans…

Si vols saber més de Maya’s Daycare, clica! Maya’s Daycare és una llar de criança amb llengua estrangera. Visita-la!