Què és un pare/mare de dia?

Potser has sentit a parlar de les mares de dia… Dels pares segur que menys. Què és un pare/mare de dia? La mare/pare de dia és una persona adequadament formada que ofereix un servei d’atenció als infants personalitzat, professional i de qualitat, aportant una segona llar i un entorn casolà, i donant resposta a la necessitat creixent de les famílies de conciliar la vida laboral i familiar.

 

Cada llar acull un nombre reduït d’infants menors de tres anys.

La mare/pare de dia ofereix la seva pròpia llar (llar de criança) i la seva experiència per acompanyar a un nombre reduït d’infants menors de 3 anys (i en ocasions menors de 6 anys)  en el seu creixement, seguint un ritme acollidor, natural i tranquil, afavorint i respectant el desenvolupament individual de cadascun d’ells.

Per els més petits de la nostra societat, la família és el context educatiu per excel·lència. Des d’ella s’endinsen en el món social i cultural que constitueix el medi en el que viuen i comencen a omplir de sentit el món físic i social que els envolta. A Llars de Criança, Associació de Mares de Dia, donem valor a tot això representant la continuïtat de l’ambient familiar, on un grup reduït d’infants conviuen en un marc de quotidianeïtat de la llar. Què és un pare/mare de dia? És una persona que aporta un segon entorn familiar als/les petits/es.

Les mares/pares de dia tenen una gran relació amb les famílies i treballen en xarxa amb la resta de mares/pares de dia.

Les principals funcions de les mares/pares de dia són:
  • Respectar l’infant i afavorir que sigui ell mateix qui explori i descobreixi el món que l’envolta, descobrint per si mateix el plaer que això suposa.
  • Atendre directament als infants, vetllar pel seu benestar i contribuir al desenvolupament de la seva personalitat individual i social, tant en el camp físic com psíquic i social, i de la seva neteja personal, roba, descans i alimentació.
  • Programar, desenvolupar i avaluar els processos educatius i d’atenció als infants.
  • Organitzar l’espai físic on romandran els infants de forma que sigui un lloc segur, acollidor i agradable adaptat a les seves necessitats.
  • Mantenir una actitud oberta, sincera i cordial amb els infants i les famílies, dins d’un ambient de tranquil·litat i confiança, de calma i relaxació, establint una comunicació fluïda, proporcionant orientació i suport, i fomentant la relació entre les diferents famílies usuàries del servei.

Si vols saber més i veure altres projectes més enllà de les nostres fronteres: Red Madres de Día